Както вече ви информирахме, днес е последната дата за сключване на сделки с книжата на Адванс Терафонд АДСИЦ, в резултат на които ще може да получите дивидент от 0.10 лв. на акция, или 0.095 лв. за акционерите физически лица, след приспадането на 5% данък.

Също от днес друга публична компания - Корадо България, започва изплащането на брутен дивидент от 0.18 лв. за лот, или нетно – 0.171 лв. за физическите лица.

Ето и кои други компании, листвани на Българска фондова борса, вече гласуваха за разпределението на част от печалбата си.

Албена

Компанията гласува в началото на месеца разпределението на брутен дивидент от 0.45 лв. за акция. Последната дата за сключване на сделки с книжата на туристическата компания е 20 юни, в случай че желаете да получите дивидент.

Албена инвест Холдинг

Акционерите в холдинговото дружество ще получат по 0.15 лв. брутен дивидент. В случай че не сте акционери в компанията, трябва да знаете, че имате възможност до 17 юни за сделки, ако държите на този дивидент. Спрямо настоящата цена на акция, тя предоставя възможност за близо 2% дивидентна доходност.

Агро Финанс АДСИЦ

От днес книжата на дружеството вече се търгуват без право на дивидент. В случай че сте акционери в компанията, трябва да знаете, че след 20 октомври ще получите дивидент от 0.1557 лв. за всяка притежавана акция.

КРЗ Одесос

Компанията предлага дивидент от 2.60 лв. на акция. Последната дата за сключването на сделките е днес - 10 юни, а началната дата за изплащането е 27 юни 2016 г.

Алкомет

Също днес е и последната дата за сключване на сделки с книжата на Алкомет, за да може да получите дивидент от компанията. Общото събрание на дружеството взе решение за разпределението на 0.101797 лв. на акция, а изплащането на сумите ще стартира на 18 юли.

ЕМКА АД

Днес е и последната дата за сключването на сделки с книжата на ЕМКА АД, в случай че искате да получите дивидент от 0.0421 лв. на лот. Началната дата за изплащането е определена да бъде 21 юли 2016 г.

М+С Хидравлик

Акциите на М+С Хидравлик вече се търгуват без право на дивидент от 0.22 лв. за брой, но в случай че сте сред акционерите, трябва да знаете, че изплащането на сумите ще започне от 11 юли 2016 г.

Сред останалите компании, гласували разпределението на дивидент за акционерите си, но търгуващи се по-рядко, са БГ Агро (0.035 лв.), Ризърв кепитал (0.2145 лв.) и Интерсолар Варна (0.05 лв.).

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.