СГС вписа увеличението на Еврохолд България

470
СГС вписа увеличението на Еврохолд България

С решение на Софийски градски съд увеличението на капитала на Еврохолд България АД-София бе вписано в регистъра за търговски дружества, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Дружеството увеличи капитала си от 50.003 млн. лв. на 62.498 млн. лв., чрез издаването на нови 12.495 млн. поименни безналични акции с право на глас с номинална стойност 1 лв. всяка.

Общата набрана сума от компанията в резултат на увеличението е 41.86 млн. лв. и ще се използва в четири основни направления. Това са - увеличения на капитала на дъщерни компании, разширяване на териториалния обхват на дейността на Евроинс, чрез излизането на пазара на 8 европейски държави, придобиване на нови компании и изграждане на нови продажбено-сервизни центрове.

Еврохолд България АД реализира нетна печалба в размер на 2.504 млн. лева и приходи в размер на 39.569 млн. лева за първото тримесечие на 2007 г. Българска Холдингова Корпорация АД притежава 64% от капитала на дружеството.

Днес по позицията се сключиха 81 сделки за общо 17 184 акции, като оборотът възлезе на 70 120.86 лв. Сделки бяха осъществени на нива от 3.88 лв., до 4.177 лв., което е нов исторически максимум за акциите на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg