Шестото издание на най-мащабното събитие, събиращо професионалистите в областта на мобилните комуникации и услуги у нас - Mobile Monday (МоМо) - ще се проведе на 24 януари в 19:00 часа в зала "Мати-Д" в НДК. Входът е свободен, информираха от организаторите в България.

Столичното събитие е част от инициативата МоМо, зародила се във Финландия през 2000 година. Към днешна дата Mobile Monday (Мобилният Понеделник), намира своя домакин сред повече от 70 града в света и се случва на всеки два месеца по традиция в първия ден от седмицата.

Гост лектори на шестото издание на МоМо в България са Karl Pletschko от Nokia, Леон Анави независим разработчик за платформата Symbian и Стефан Лилов от Бианор. Тримата лектори ще се фокусират върху иновативното развитие на мобилни приложения и пътя им към пазара.

МоМо София работи за създаването на неформална среда, предразполагаща професионалистите в областта на мобилните комуникации да обменят идеи, визии и становища. МоМо е открита възможност за всички членове на българското „мобилно общество" да споделят идеи, да намерят съмишленици за общи бизнес начинания, да разкажат за своята дейност и да сверят часовниците си с актуалното пазарно време.

Посетителите и участниците в МоМо са професионалисти в бранша, разработчици, инвеститори, университетски преподаватели и студенти, ентусиасти на тема мобилни технологии.