Нов автомобил Пежо 407 получи като награда от фирменото ръководство управителят на благоевградския клон на Топливо АД и общински съветник Иван Ризов за най-добри резултати през изминалата 2006 г. в България, съобщава вестник "Струма".

Подаръкът му е връчен лично от изпълнителния директор на търговската компания инж. Щилян Стоянов на специална церемония в столицата. С 45% увеличение на ръстовите показатели и над 18 милиона лева нетен размер от приходи и продажби, благоевградският клон на Топливо АД бе обявен за №1 в страната сред 9-те поделения на търговската компания. Въпреки че клонът обслужва всички общински центрове в Благоевградска и Кюстендилска област, той е един от най-малките на националния пазар.

Подразделението изпреварва големи градове и пазари като Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, за януари 2007 г. е на трето място след София и Бургас. Заедно с пежото са предоставени още 2 коли, които ще обслужват служителите в търговския отдел.

Освен с продажбата на горива за бита и строителни материали, благоевградският клон е познат и като основен дистрибутор на най-големите заводи в България, сред които Балканкерамик АД - за бетонови керемиди, Република-Плевен - за дограма, мебели и оборудване за хотели, Лакпром - за бои, лепила и химикали, Светлина, Шамот АД и др.