Групата Райфайзен получи награди за Австрия, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна

Престижното списание "The Banker", част от Групата Файненшъл Таймс, определи Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ) за “Банка на Годината” за втори пореден път.

Дъщерните банки в Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна също бяха отличени като “Банка на годината” в съответната страна. Официалната церемония по награждаването се състоя в Лондон.

"Наградите потвърждават още веднъж, че РЦБ има много добри стратегически позиции. През последните няколко години Групата РЦБ постоянно показва, че има устойчива рентабилност, но в същото време продължава да расте по-бързо от средното за пазара.

Групата допълнително подобри позициите си на пазарите в Австрия и Централна и Източна Европа”, заяви Валтер Ротенщайнер, Председател на Управителния съвет на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.

Наградата “Банка на годината” на списание The Banker, се присъжда за различни региони, страни и категории и се смята за една от най-престижните банкови награди.

Решението за наградите се взима не само въз основа на количествени критерии, като ръст на активите или рентабилност, а се отчита и високото ниво на техническата инфраструктура, стратегията за бъдещо развитие и нейното изпълнение.