Шнайдер Електрик ще разшири продуктовата гама автоматични прекъсвачи, произвеждана в завода на компанията в Пловдив. Новият продукт iK60, който ще се произвежда в България е част от гамата Acti9, която ще бъде лансирана за пръв път в света именно в нашата държава. Това съобщиха за Profit.bg от компанията.

На официалното представяне на производството и новия продукт бяха представени четирите нови автоматизирани поточни линии, които минимизират възможностите за човешка грешка в процеса и гарантират високото качество на произведените продукти, се казва още в съобщението.

„Инвестицията в новото производство възлиза на над 16 млн. лв. Така цялостната сума вложена в предприятието до момента достигна до над 47 млн. лв.", сподели домакинът на събитието Филип Раго, директор на завода на Шнайдер Електрик в Пловдив.

Шнайдер Електрик работи последователно като инвеститор в българската икономика и според статистиката на компанията на всеки 2 работни места в завода се генерира 1 допълнително работно място в свързаните производства.

В момента в компанията има 430 работници, като според плановете техният брой ще се увеличи с повече от 20% в следващите 2 години. През 2009 г. в завода са произведени 14 млн. полюса, като производителността ще нарасне до 38 млн. на година до 2012 г.

Гамата Acti 9 е цялостна оферта модулна апаратура, с приложение в строителството и индустрията, която осигурява безопасност и подобрена непрекъснатост на работата.

Новият прекъсвач iK60, който се произвежда в България и е част от гамата Acti 9 е оптимизирана оферта за сградния сектор.

„България е първата държава в света, в която гамата Acti9 ще бъде достъпна за продажба. Това дава възможност на българските компании в сферата на строителството и индустрията първи да предложат иновативни решения на своите клиенти, като използват новите характеристики на продуктите, част от които се предлагат на пазара само от Шнайдер Електрик.", обобщи Андрю Слоун, управител на Шнайдер Електрик за България, Албания, Македония и Косово.

Припомняме, че компанията спечели наградата на Българската агенция за инвестиции - Инвеститор на годината 2007 в категория инвестиция в електротехническата промишленост - за инвестицията в завода в Пловдив. В края на 2009 г. заводът на дружеството бе отличен и в конкурса на Хюит за работодател на годината, заемайки първо място сред производствените предприятия в страната.