Ще можем да използваме останалите средства от КТБ за Първа инвестиционна банка

1159
Ще можем да използваме останалите средства от КТБ за Първа инвестиционна банка

Инвеститорите ще имат възможност да пренасочат неоползотворените (при презаписване) средства от първичното публично предлагане на Корпоративна търговска банка към IPO-то на Първа инвестиционна банка.

Вчера Димитър Въртигов, директор „Инвестиционно банкиране” в Корпоративна Търговска Банка обяви пред Profit.bg, че “oт 9.00 до 16.00 ч. на 10 май всеки инвестиционен посредник ще трябва да представи в Обединена Българска Банка, мениджър на първичното публично предлагане на Корпоративна Търговска Банка, списък със заявките за участие от страна на своите клиенти.”

В същото време поръчки за участието в IPO-то на Първа инвестиционна банка се приемат от 7 до 18 май.

Заплащането на закупените книжа ще се осъществи съответно на 16-и май при Корпоративна Търговска Банка и около 28 май при Първа инвестиционна банка.

Цената от проведените аукциони, както и броят на закупените акции от всеки инвеститор ще бъде ясен на 11-и и съответно 19 май 2007 г.

Корпоративна търговска банка възнамерява да осъществи аукцион за продажбата на 1 млн. акции с номинална стойност 10 лв. всяка и ще бъде издадена в резултат на увеличаване на капитала от 50 млн. на 60 млн. лв. Минималната емисионна цена е 45.00 лв., а максималната - 58.50 лв. за брой.

Предложените акции са разпределени за два вида поръчки – лимитирани и пазарни, като за лимитираните поръчки са определени 30 % от общото предложено количество акции, или 300 000 броя акции, а за пазарните поръчки – 70 % от общото предложено количество акции, или 700 000 броя.

Едно лице може да закупи и заплати минимум 25 акции и максимум 250 хил. акции на банката.

Първоначалното публично предлагане на ПИБ ще включва до 16,5 млн. обикновени безналични акции с право на глас като 10 млн. ще бъдат новоиздадени акции, а до 6,5 млн. съществуващи акции, собственост на Първа финансова брокерска къща.

Емисионата стойност на акциите (продажната им цена) ще бъде определена по метода „бук-билдинг“ (book-building) на основата на заявените количества и цени за предлаганите акции в подадените от инвеститорите заявки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg