Сила холдинг инвестира парите от увеличението в нови капиталови придобивки

444
Сила холдинг инвестира парите от увеличението в нови капиталови придобивки

Сила холдинг () инвестира парите от увеличението в нови капиталови придобивки. Това пише в изготвената документация за предлагане на новите акции. От холдинга прогнозират нетни приходи от увеличението в размер на 1.98 млн. лв.

Според резюмето на проспекта предстоящата процедура по увеличение е „непосредствено обусловена от необходимостта да се отговори на изискванията, поставяни от съвременните обществено-икономически отношения и динамиката на пазара, както и с постепенното привеждане на дейността му, като конкурентоспособна и функционираща организация, в съответствие с действащите правила и изисквания на ЕС“.

Увеличаването на капитала се разглежда като първостепенен фактор за осигуряване на ресурс за придобиване на дялови участия в широк спектър от предприятия, в размер над 25% от капитала им. С това ще се оптимизира управлението на инвестициите, като се структурират участията в търговски дружества при максимална защита на интересите на акционерите, чрез осъществяване на активно въздействие върху положителното икономически развитие на съответните предприятия, в които се инвестира.

С придобиването на участие над посочения размер се реализира възможността за определящо влияние при избора на органите на управление, които следва да отговарят на поставените икономически цели и следва да имат потенциал да подобрят показателите на конкретното дъщерно дружество – съответно да се реализират положителни финансови резултати от направената инвестиция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg