Сила Холдинг увеличава капитала си от 91 хил. лв. на 2.090 млн. лв.

442
На проведеното на 9 ноември извънредно ОСА на Сила Холдинг () акционерите са взели решение за увеличаване на капитала на компанията от сегашните 90 886 лв. на до 2 090 378 млн. лв. чрез емитиране на 1 999 492 нови акции. Акционерите са овластили ръководството на холдинга да прердприеме непбходимите действия по избор на посредник и изготвяне на проспект.

Съветът на директорите на компанията е овластен с правото за увеличение на капитала до 5 млн. лв. през следващите 5 години.

Правото да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ия ден след деня на ОСА, или към 23 ноември.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Сила Холдинг, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 21 ноември.

През деня не се сключиха сделки с акции на компанията. За последно книжата са търгувани на 8 ноември, когато са разменени 12 бройки за 15 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg