Силен ръст при акциите на Стара планина, Булстрад и Първа Инвестиционна Банка

630
Силен ръст при акциите на Стара планина, Булстрад и Първа Инвестиционна Банка

След като завършиха изминалата седмица със спад, в първия си ден на търговия родните индекси приключиха деня със значителни повишения.

Индексът BG40 добави към стойността си 3%, до ниво от 395.23 пункта, докато SOFIX се повиши с 1.3%, до ниво от 1 551.29 пункта.

Във втория ден на търговия на новите акции от увеличението на капитала на Стара планина Холд се изтъргуваха над 13 000 акции, при което книжата регистрираха ръст от 8.8% до ниво от 7.45 лв. за брой. В края на деня офертите при позицията приключиха при нива от 7.36 лв. продава и 7.2 лв. купува за брой.

Силно повишение по време на днешната си търговия регистрираха и книжата на Булстрад. Те добавиха към стойността си 8.8%, до средна цена от 270.65 лв. за брой и изтъргувани 290 броя.

При изтъргуван обем от над 25 500 броя, акциите на Първа Инвестиционна Банка също бяха на страната на печелившите, поскъпвайки с 5.2% до ниво от 12.84 лв. за брой.

Книжата на Холдинг Пътища добавиха 4% до ниво от 19 923.33 лв. за брой.
Повишение отбелязаха и акциите на Оргахим, приключили с ръст от 3.2% до ниво от 444.88 лева за брой и обем от 75 акции.

От днес е в сила актуализираният BG40, като в състава му влязоха нови осем дружества на мястото на Биовет АД-Пещера, Катекс АД-Казанлък, Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол, Елпром-ЗЕМ АД-София, Каучук АД-София, Неохим АД-Димитровград, Уеб Медия Груп АД-София и Софарма имоти АДСИЦ-София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg