Силното повишение на родните индекси продължава за втори пореден ден

570
Силното повишение на родните индекси продължава за втори пореден ден

Индексите затвърдиха възходящия си тренд от вчера, като стартираха и днес силно на положителна територия.

От четирите родни индекса най-голямо повишение в ранната търговия отбеляза широкият BG40, добавил към стойността си над 3%. С по 2.1% се повишиха и индексите SOFIX и BGTR30, а най-малко се повиши BGREIT, добавил 0.4% към стойността си.

Почти всички "сини чипове" регистрираха сериозни повишения, като книжата на Индустриален Холдинг България поскъпнаха с над 5%, до средна цена от 11.91 лв. и изтъргувани над 20 000 акции. С 2.8% се повишиха книжата на Централна Кооперативна Банка, докато тези на Доверие Обединен Холдинг скочиха с 3.4%.

С 2.5% поскъпнаха акциите на Химимпорт след първия час и половина на последната за седмицата търговска сесия.

Силно повишение отбелязаха днес и акциите на Еврохолд. Те добавиха 5.9%, до средна цена от 7.04 лв. за брой и изтъргувани близо 40 000 акции.

На борсата продължават да се изнасят консолидирани отчети, като след вчерашния от Индустриален Капитал Холдинг, книжата му поскъпнаха с близо 8%, до ниво от 11.76 лв. при обем от над 6 000 броя.

Книжата на Холдинг Пътища също бяха сред печелившите позиции днес, като с 11 изтъргувани акции поскъпнаха с 3.2%, до ниво от 37 122.64 лв. С близо 7% се повишиха и книжата на Мостстрой, до ниво от 2 596 лв. и обем от 54 броя.

Акциите на русенския производител на бои - Оргахим - прекъснаха низходящия си тренд и днес регистрираха сериозно повишение при активна търговия.

Те добавиха 2.5% към стойността си, до 697.64 лв. средна цена и над 200 изтъргувани акции.

Значително по-нагоре от средната цена остават офертите при позицията при нива от 710 лв. продава и 709 лв. купува за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg