Синдикати настояват за незабавно отстраняване на Глобал Стийл от Кремиковци

378
Синдикати настояват за незабавно отстраняване на Глобал Стийл от Кремиковци

В декларация до президента, председателя на парламента, премиера и главния прокурор синдикатите в "Кремиковци" настояват за незабавно отстраняване "Глобал Стийл" от комбината. Декларацията беше получена днес в БТА. Сред аргументите за това искане е системно нарушаване от собственика на дружеството на трудовото законодателство, неспазване на изискванията за безопасност на труда, всекидневно влошаване на битовите условия в комбината.

Според синдикатите е създадена търговско-икономическа схема за източване на завода, което практически парализира дейността му. Освен това от комбината се източват всеки месец над 15 млн. лева.

Синдикатите заявяват в декларацията, че всички изявления за инвестиции в дружеството, както и твърдението на ръководството, че комбинатът работи по плана за жизнеспособност на компанията, са лъжа. "Кремиковци" всеки ден е в криза за суровини и материали, което води до саморазрушаване на металургичните съоръжения и огромни разходи.

От синдикатите информират, че системно се забавят заплати, че е налице дискриминация на българските работници в завода, че има постоянен недостиг на лични предпазни средства, работно облекло и обувки. Друг проблем е неспазването на Наредба 11 за осигуряване на безплатна храна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg