Синергон холдинг и Петър Караминчев АД сключиха договор за депозит

682
Синергон холдинг и Петър Караминчев АД сключиха договор за депозит

Синергон холдинг АД () и Петър Караминчев АД () сключиха днес договор за депозит, гласи корпоративно съобщение в x3news. Размерът на депозита е до 3.5 млв. лв., като той е за срок от 2 години от датата на подписване на споразумението.

Лихвеният процент е фиксиран на 7% на годишна база, като паричните средства могат да се представят и в друга валута.

Нека припомним, че миналата седмица стана ясно, че от Петър Караминчев АД са записани и платени всички 2 648 112 предложени акции от увеличението на капитала на дружеството. Провеждането на подписката се извърши в периода от 24 януари до 4 март 2008 г.

На 15 февруари на БФБ се проведе явен аукцион за продажба на правата, срещу които не бяха записани акции от новата емисия. Тогава се предложиха и изкупиха всичките 57 876 броя.

Компанията увеличи капитала си от 662 хил. лв. на 3.31 млн. лв. чрез издаване на 2.648 млн. нови акции.

Новите акции на дружеството бяха с емисионна стойност 1.50 лв., като по този начин бяха набрани 3.97 млн. лв.

Днес акциите на Синергон холдинг поскъпнаха на борсата с 0.86% до средните 10.61 лв. при обем от 8 428 изтъргувани книжа, а при Петър Караминчев липсваше търговия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg