Синергон Холдинг разпределя 1.333 млн. лв. за дивиденти

574

Синергон Холдинг АД-София свиква общо събрание на акционерите на 21 юни 2007 г., на което ще се вземе решение за разпределение на финансовия резултат от 2006 г., сочи съобщение на сайта на БФБ-София.

Според предложението общо 10% от печалбата на холдинговото дружество, или 1.333 млн. лв. (0.09 лв. на акция) ще се разпределят за дивидент, а останалата сума ще остане като неразпределена печалба.

Общото събрание ще овласти управителните органи за покупката на недвижим имот-терен, намиращ се в София, по плана на местността Младост 1А, бул. "Александър Малинов", с обща площ 9 519 кв. м.

Стойността на сделката е 1 200 евро за кв. м, общо 11 422 800 евро, или 22 341 054.92 лв. за целия имот. Витошки имоти ЕООД-София (заинтересовано лице по смисъла на чл. 114 от ЗППЦК) е ответната страна по сделката.

По време на събранието акционерите ще гласуват и за сключването на договор за револвиращ заем в лева, със страни Синергон Холдинг и Омега Би Ди холдинг (заинтересовано лице по смисъла на чл. 114 от ЗППЦК), за сумата от 10 млн. лв., представляващи 10.37% от активите на холдинговото дружество, за срок от 6 месеца до 5 години и пазарна лихва, но в размер не повече от 6%.

Една от точките на дневния ред предвижда промяна в устава на дружеството, като Управителният съвет е овластен в продължение на пет години, считано от момента на регистриране на настоящата разпоредба ще може да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 100 млн. лв.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 5 юни 2007 г.

Вчера по позицията се изтъргуваха 2684 акции на нива от 9.80 и 9.95 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg