Синергон холдинг с неконсолидирана печалба от 4.08 млн. лв. към 30 септември

741
Синергон холдинг с неконсолидирана печалба от 4.08 млн. лв. към 30 септември

Синергон холдинг АД () отчита неконсолидирана печалба в размер на 4.08 млн. лв. (0.22 лева за акция), спрямо 7.99 млн. лв. година по-рано, показват данните от отчета на дружеството, публикуван от БФБ.

Общите приходи на компанията падат с 3 млн. лв. за периода до 6.94 млн. лв., като приходите от лихви съставляват 3.7 млн. лв. Спадът е формиран от приходите от дивиденти, намаляващи с 3.2 млн. до 1.25 млн. лв. Общите разходи се понижават с 4 млн. лв. до 4.27 млн. лв.

Активите на Синергон Холдинг АД от 151.462 млн. лв. в началото на годината се увеличават на 187.814 млн. лв. към 30 септември 2007 г. Увеличението спрямо началото на годината е в размер на 36.352 млн. лв. То се дължи основно на увеличение на дълготрайните материални активи с 22.656 млн. лв., в резултат на закупени недвижими имоти.

Синергон Холдинг АД притежава контролно участие в 25 дъщерни дружества.

С набраните средства от последното увеличение на капитала ръководството на компанията продължава да финансира дружествата в мебелното производство и производството на строителни материали и бетонови изделия.

Инвестициите в тези направления ще надхвърлят 8 млн. лв., като само до края на годината ще бъдат вложени над 3 млн. лева.

За нискодоходните и материалоемките производства се търсят стратегически инвеститори и се водят преговори за тяхната продажба, в следствие на което ръководството на Синергон холдинг АД очаква покачване на финансовите приходи, което ще доведе до покачване основния доход на една акция.

Основният капитал на компанията е 18.359 млн. лв., а собственият в края на септември достига 152.26 млн. лв.

Основни акционери са Омега Би Ди Холдинг АД с 25.54% от капитала, а Петрол-Ин АД държи 21.19 на сто.

До момента днес по позицията са изтъргувани 4686 акции на средна цена 16.90 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...