Сирма създаде база данни по програмата Учене през целия живот

4221
Сирма създаде база данни по програмата Учене през целия живот

„Сирма Солюшънс“ АД и АдминСофт ООД създадоха база данни за избор на образователна форма и квалификация по програмата на Европейския съюз за „Учене през целия живот“.

Базата „ЕВРОГАЙДЪНС“ включва изчерпателни данни за образователните възможности в България. Тя е разработена по поръчка на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), който изпълнява функции на национална агенция по програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+“.

Основното предназначение на проекта е да предостави възможност за публикуване и обмен на информация за образователни и квалификационни възможности в Република България. На създадения портал може да се видят всички форми на образование и квалификация в областта на средното и висшето образование, както и наличните курсове и програми, свързани с възможността за учене през целия живот.

Също така, потребителите имат достъп до данните за контакт на съответните образователните институции. Проектът е реализиран за два месеца.

За неговото осъществяване е изградена и внедрена национална база данни за нуждите на ЦРЧР, която е свързана с Европейската платформа „Learning opportunities and qualifications in europe“ (http://ec.europa.eu/ploteus).

Чрез уеб-портал потребителите се свързват с националната база данни за образователни и квалификационни възможности, с актуализирани данни към съответната учебна година. Потребителският интерфейс е изчистен и лесен за ползване. Той позволява автоматизирана актуализация на данните за следваща учебна година или друг приложим период.

В допълнение е изграден интерфейс за експорт на данните от националната база към Европейската платформа в xml - формат. За успешното внедряване и последващо използване и доразвиване на базата и уеб портала, е проведено обучение на служителите на ЦРЧР.

Създаденият портал включва пълната информация за квалификационните възможности в България и улеснява потребителите в избора им, включително подпомага и чуждестранните младежи, които избират България за своето образование, защото страната ни е атрактивно място за обучение и квалификация на млади хора от над 120 страни от цял свят.

„Сирма Солюшънс“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg