От днес, 18 януари, Българска фондова борса стартира новия си информационен продукт X3 News с уеб-адрес www.x3news.com. Продуктът ще бъде опериран от дъщерното дружество на борсата Сервиз Финансови пазари ЕООД, съобщиха от капиталовата институция.

Цените на услугата са крайни и са, както следват: Едно съобщение – 36 лв., Пакет до 8 съобщения – 264 лв., Пакет до 15 съобщения – 450 лв., Пакет до 30 съобщения – 810 лв., Неограничен брой съобщения – 960 лв. В ценовите пакети е включена и възможност за безплатно разпространение на предоставена от дружествата информация на английски език.

Системата X3 News е специализирана медия, чрез която публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа могат да изпълняват законовите си задължения по оповестяване на регулираната по смисъла на Закона за публичното предлагане на ценни книжа информация.

В новия продукт ще могат да се намерят новини, профили на компании, финансови отчети, корпоративeн календар за публичните дружества, търгуващи се на БФБ и др.

Компаниите, които ще използват X3 News като информационна система за изпълнение на законовите си задължения могат да го направят, без да е необходимо инсталирането на специален софтуер. Необходимо е те да притежават цифров сертификат, издаден от доставчик на удостоверителни услуги (електронен подпис).

Благодарение на изградените връзки на борсата с множество авторитетни местни и чуждестранни медии, инвеститорите и обществеността в страната и чужбина ще имат широк достъп до оповестената информация, което от своя страна ще доведе до мултиплициране на маркетинговия ефект от публичността на компаниите.

Договори със Сервиз Финансови Пазари ЕООД ще могат да се сключват от 21 януари (понеделник), допълват от БФБ.