Сити Дивелъпмънт АДСИЦ започва отчетите си с печалба от 277 хил. лв.

562
Печалбата на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ към 30 септември е 277 хил. лв., показва първият отчет на компанията за трето тримесечие. Общите приходи от дейността са 907 хил. лв., като от продажбата на стоки са постъпили 906 хил. лв.

Общите разходи за дейността са 630 хил. лв. Балансовата стойност на продадените активи е 573 хил. лв., а за външни услуги са разходени 30 хил.лв.

Активите към септември са 1.029 млн. лв. При текущите активи стоките са за 804 хил. лв. Средствата в безсрочни депозити са 179 хил. лв. Към септември текущите задължения са 252 хил. лв., като от тях 243 хил. лв. са задълженията към доставчици и клиенти.

Към настоящия момент Сити Дивелъпмънт АДСИЦ има инвестиции в две жилищни сгради. Това са комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж. к. Овча Купел.

В първия си проект дружеството е взело решение да придобие 13 апартамента и 2 гаража, като размерът на инвестицията е 1.328 млн. лв. Очаква се комплексът да бъде окончателно приключен през април 2008 г., докато приходите ръководството пресмята на 2.008 млн. лв.

До момента продадени са общо 5 от 13-те апартамента, а за останалите 8 има сключени предварителни договори. (Сделките ще бъдат изповядани през декември, след приключване на увеличението на капитала).

От втория си проект компанията има разрешение да придобие 5 апартамента, 1 гараж, магазин/офис и фитнес зала. Размерът на инвестицията е 644 хил. лв., а очакваните приходи са 964 хил. лв.

Към 1 октомври от дружеството има продадени 4 апартамента, а за последния има сключен предварителен договор.

Сити Дивелъпмънт АДСИЦ е в процедура на увеличението на капитала от 500 хил. лв. на 2.2 млн. лв., чрез издаването на 170 хил. акции с номинална и емисионна стойност 10 лв. Търговията с правата от увеличението започна на 17 септември и ще продължи до 30 октомври с борсов код R2CITY .

Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 23 ноември 2007 г.

В една сделка днес на цена от 3 лв. бяха прехвърлени 500 права на компанията, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg