Сити са предали разработките си за Булгартабак в срок

1400
Сити са предали разработките си за Булгартабак в срок

Консултантът, който бе избран от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) да извърши маркетинг за нуждите на приватизацията на Булгартабак-Холдинг, цялостно консултиране и оказване на съдействие на АПСК с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка - Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид, е предал разработките си в срок, съобщиха от АПСК за Profit.bg.

От 19 ноември съответно започна да тече срок от 20 работни дни, през който комисия трябва да разгледа предоставените документи и да излезе с доклад до изпълнителния съвет.

Да припомним, че договорът със Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид за възлагане на дейности по подготовката за извършване на приватизацията на Булгартабак-Холдинг бе одобрен от новия надзорен съвет на АПСК в средата на септември.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви на 17 ноември, че информационните меморандуми и останалите документи за приватизация на цигарения холдинг Булгартабак са почти готови. Тогава той сподели следното: „...този път съм абсолютен оптимист, че продажбата ще стане, имаме здрав интерес и от стратегически, и от финансови инвеститори. Критериите ще бъдат формулирани по такъв начин, че да не пострадат приходите за държавата в държавния бюджет".

По думите му - процесът се предвижда да навлезе в заключителна фаза в началото на следващата година.

Днес се прехвърлиха малко над 8% от капитала на Булгартабак-Холдинг по време на редовната търговска сесия. Същите отчетоха повишение от 0.40%, на 25.10 лв. в края на деня. За 2010 г. книжата на държавния холдинг поскъпват с 43,.42%, като водещият мотив зад повишението на компанията е надеждата за реална приватизация на холдинга.

Сн.: Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...