Като един скучен и безинтересен ден на очакване на доклада на Европейската комисия за България можем да определим днешната борсова сесия. Почти нищо интересно не се случи на пода на борсата, като търговията бе слаба.

Сумарният оборот за деня възлезе на 6.11 млн. лева, от които 3.39 млн. лева бяха реализирани на регулярен пазар и 2.72 млн. лева на нерегулярен.

В крайна сметка след като през по-голямата част на деня индексите ни се търгуваха на положителна територия, те прюключиха със загуби.

Индексът на сините чипове SOFIX загуби 0.4% от стойността си до ниво от 1 023.11 пункта, докато широкият BG40 завърши почти без изменение.

Сред по-активно търгуваните позиции бяха тези на Централна кооперативна банка, които при обем от близо 9 500 акции добавиха 2.7% към стойността си, като завършиха при цена от 4.15 лева.

При обем от над 7 600 броя книжата на Петрол също се повишиха с 2.2%. Акциите на Параходство БРП и Кораборемонтен завод Одесос, също бяха сред печелившите, добавили съответно с 4.5 и 3.2%.

На страната на губещите бяха акциите на Оловно цинков комплекс, понижили се с 7.3%, при относително нисък обем от над 500 броя. Сериозна загуба от 8.6% отбелязаха и акциите на Булстрад.

При значителна активност книжата на Холдинг Пътища загубиха 1.8% от стойността си, с изтъргувани над 10 100 акции за деня.