Слаб интерес към правата на Холдинг Варна А, чака се първа сделка с Холдинг Нов Век

720
Вече пет дни на Българска фондова борса се търгуват правата на Холдинг Варна А и Холдинг Нов Век, даващи възможност за участие в предстоящите увеличения на двете холдингови дружества.

Интересът към правата на Холдинг Варна А до момента е слаб, като сключени са едва-три сделки за 119 броя на обща стойност 35.70 лв. Минималната цена от 0.10 лв. бе постигната по време на днешната търговска сесия, а максималната остава 0.50 лв. за брой.
При Холдинг Нов Век вече пети ден не може да бъде осъществена транзакция. Офертите купува/продава към момента са на нива от 0.033/1.00 лв. за право.

Припомняме, че Холдинг Варна А планира да увеличи капитала си от 1 млн. лв. на 2.1 млн. лв. Увеличението ще се извърши чрез издаването на 1 млн. права, даващи възможност за записването на общо 1.1 млн. нови акции (1 право дава възможността за записване на 1.1 нова акция) по номинална стойност от 1 лв. и емисионна цена от 45.00 лв. за брой.

От своя страна Холдинг Нов Век ще предприеме увеличение на капитала си от 650 хил. лв. на 1.559 млн. лв. чрез издаването на 909 хил. акции с емисионна стойност 22 лв.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 545 хил. нови акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg