Слънчев бряг АД отчита печалба преди облагане с данъци от 575 хил. лв. за първото тримесечие на годината, в сравнение със загуба от 1.847 млн. лв. година по-рано, показват данните от неконсолидирания отчет на дружеството, предаден на БФБ.

За периода компанията отчита приходи от 4.645 млн. лв., в сравнение с 1.911 млн. лв. за периода на 2006 г. През първото тримесечие Слънчев бряг продължава основната си дейност по разпределение на електрическа енергия на територията на к. к. Слънчев бряг. Приходите от продажби на ел. енергия не се различават съществено, спрямо същия период на предходната година.

По-значителна промяна има в приходите от продажба на дълготрайни активи. Това се дължи на започналата продажба на обособени части от хотел Кристал. Тъй като дружеството не е собственик на земята, хотелът не можеше да бъде продаден като един обект.

Затова Слънчев бряг започна да прехвърля отделни обособени имоти от него – бившите хотелски стаи бяха оформени като апартаменти и бяха предложени за продажба. Приходите от 2.886 млн. лв. от продажба на дълготрайни активи, отчетени през първото тримесечие, представляват главно продажби на тези обособени имоти от хотел Кристал.

Към края на март 2007 година по-голямата част от площите вече е продадена и приходите са отчетени.

Основният капитал на дружеството е 1.958 млн. лв., а собственият в края на март - 90.718 млн. лв.

Последната сделка с книжата на дружеството е на 7 май на цена 17.23 лв.