Слънчо АД обмисля излизане на БФБ чрез вторично публично предлагане

1020
Слънчо АД обмисля излизане на БФБ чрез вторично публично предлагане

На насроченото за 26 октомври ОСА на свищовския производител на детски храни и инстанти Слънчо АД ще се гласува решението за придобиване на публичен статут от компанията. “Първоначалните ни намерения са това да стане чрез вторично публично предлагане”, каза за profit.bg Виктор Михайлов, председател на УС на компанията.

“Все още не сме обмислили какъв процент от капитала да емитираме на БФБ”, допълни той. Според него се обсъжда вариант това да е делът на служителите на Слънчо АД. Справка в Апис показа, че група физически лица притежават 6.8% от капитала на дружеството.

Виктор Михайлов не се ангажира с конкретна дата за борсовия си дебют, като спомена, че това тепърва ще се уточнява. Емисията акции на Слънчо АД, в размер на 1.6 млн. лв. вече е регистрирана в Централен депозитар.

“Целта ни на бъдещото SPO е да натрупаме история на капиталовия пазар, както и да получим неговата пазарна оценка, преди да пристъпим към по-сериозно набиране на средства от БФБ”, коментира Михайлов. Според него бъдещите инвестиции на Слънчо АД ще са за развитие и пускане на нови бебешки храни.

Очакваните приходи от продажба за 2007 г. са около 3.5 млн. лв., коментира Михайлов, като спомена, че компанията попада в сферата на средните предприятия.

Освен бебешки храни и каши Слънчо АД произвежда зърнени храни, пшеничени пръчици, макарони и брашно.

Основни акционери на компанията са почивен комплекс РМ ЕООД (75%) и Виктор Михайлов (20%).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg