Слънце Стара Загора-Табак ще издава облигации

609
Слънце Стара Загора-Табак ще издава облигации

Акционерите на Слънце Стара Загора-Табак ще гласуват на насроченото за 25 октомври извънредно ОСА решението цигарената фабрика да издаде облигации, информират от публичното дружество.

Става дума за издаване на дългови ценни книжа, включително конвертируеми, до общ размер от 10 млн. евро или равностойността им в друга валута.

Акционерите предстоят да овластят и съвета на директорите на Слънце Стара Загора-Табак да определи вида на облигациите, конкретните параметри на облигационния заем и реда и условията за издаване на облигациите.

Предвижда се емисията да бъде регистрирана за търговия на БФБ-София не по-късно от 6 месеца от сключването на облигационния заем.  

При липса на кворум събранието ще се проведе на 9 ноември.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 7 октомври.

Акциите на фабриката не са търгувани на БФБ-София от 23 август. Тогава са прехвърлени 10 книжа, при цена от 7.2 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg