Слънце Стара Загора – Табак уволнява 204 души

583
Слънце Стара Загора – Табак уволнява 204 души

След даване на предварително съгласие от страна на Надзорния и Управителния съвет на “Булгартабак – Холдинг” АД (), Съветът на директорите на “Слънце Стара Загора – Табак” АД () на свое заседание, проведено на 1 април 2008 г. взе решение за предприемане на действия по процедурата на масови уволнения в дружеството.

Отправени са писмени предизвестия от работодателя за прекратяване на трудовите правоотношения с 204 работници и служители по чл. 328 ал. 1 т.4 от Кодекса на труда (при спиране на работа за повече от 15 работни дни).

Срокът на предизвестията е 30 дни и започва да тече от 8 април 2008 г.

Относителният дял на персонала в “Слънце Стара Загора – Табак” АД с предизвестия за прекратяване на трудовите правоотношения е 72 на сто.

Както през март стана ясно, "Булгартабак холдинг" ще стартира процедурата по продажбата на фабриката чрез фондовата борса.

Договорено бе "Слънце" да бъде продадена с лиценза за производство на цигари и преработка на тютюн, както и за всички налични активи във фабриката. До края на април ще бъдат освободени 90 на сто от работещите. Те ще получат компенсации по 1.8 брутни работни заплати за всяка прослужена година, но не повече от 36.

По 30-36 хил. лв. компенсация ще получат работниците от цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора, които ще бъдат приватизирани през борсата, каза тогава министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg