Хидроизомат АД-София е подало заявление за регистрация на емисия от акции на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А”, съобщават от Българска фондова борса. Така след листването на Трейс Груп Холд инвеститорите на борсата ще имат възможност да участват в още едно публично предлагане (в случая вторично).

Капиталът на компанията е 1.299 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинална стойност 1 лв. Дружеството ще се търгува на борсата под борсов код HYDRO.

Само преди две седмици Борислав Недялков, председател на Съвета на директорите на дружеството, обяви пред Profit.bg, че компанията ще предложи 300 хил. акции, или около 23% от капитала чрез смесен закрит аукцион през ноември.

След подаденото заявление остава само Съветът на директорите на БФБ-София да обяви дата на въвеждане на търговия.

За полугодието на 2007 г. Хидроизомат има 1.039 млн. лв. приходи от обичайна дейност, спрямо постъпления в размер на 653 хил. лв. за година по-рано. Печалбата преди данъци за периода е в размер на 208 хил. лв., срещу 30 хил. лв. за шестмесечието на 2006 г.

Хидроизомат е основано през 1962 г. Услугите, които дружеството предлага включват полагане на хидроизолации, монтаж на топлоизолационни системи, вътрешни ремонти, транспортни услуги и др.