На проведено извънредно Общо събрание на акционерите на 9 март на Гранд хотел В. Търново АД-Велико Търново е взето решение за промяна името на дружеството на „Интерхотел-Велико Търново", съобщава БФБ.

Също така събранието не е подложило на гласуване т. 1 от дневния ред, а именно освобождаване на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им до 23.02.2007 г.

Не е подложена на гласуване и т. 6 от дневния ред - Овластяване на Управителния съвет за получаване на банков кредит в размер до 6 000 000 Евро за нуждите на дружеството и обезпечаване на същия с имущество на дружеството.

Освободени са от състава на Надзорния съвет „Пи Еф Ейч Си" Естаблишмент, Вадуц, Лихтенщайн, представлявано от упълномощения представител Дарина Калчева Георгиева - Павлова, „Балкантурист Лимитид" Вадуц, Лихтенщайн, представлявано от упълномощения представител Бояна Георгиева Попова и Иван Петров Иванов.

За нови членове на Надзорния съвет са избрани Божидар Бориславов Миладинов, Светла Докова Енчева и Георги Петков Георгиев.

Генимекс Ойл АД купи близо 94% от Гранд хотел Велико Търново АД през август на цена от 4,70 лв. за акция, или общо 4 млн. евро. Последва търгово предложение, като дружеството ще бъде отписано от регистрира на КФН.