Притежателят на столичния хотел Олимп Парк Хотел & Спа, Макси-I АД предвижда да излезе на Българска фондова борса.

Решението за придобиване на публичен статут ще се гласува на насроченото в последния ден на годината 31 декември Общо събрание на акционерите. Това гласи обнародваното днес в ДВ корпоративно съобщение.

От Макси-I АД отказаха да коментират предстоящото си листване на БФБ и не предоставиха информация за параметрите по публичното предлагане на акции, както и целта на придобиване на публичен статут.

На акционерното събрание ще се гласува промяна на вида на акциите на дружеството от акции на приносител в обикновени безналични поименни акции с право на глас, както и вземане на решение за промяна на номиналната стойност на акциите.

Дневният ред предвижда и овластяване на съвета на директорите на Макси-I АД да увеличи капитала на дружеството до номинален размер до 70 млн. лв. при условията на първично публично предлагане по смисъла на ЗППЦК чрез издаване на нови акции за срок 5 години от приемане на това решение.

Справка в Апис показва, че акционери в компанията с равно участие са Евгения Тотева (50%) и Николай Илиев (50%). Сегашният капитал на компанията е 9 699 050 лв., разпределен в 193 981 акции при номинал от 50 лв.