Водеща компания в предоставянето на ваучери и карти за услуги препозиционира своята дейност, с цел да подпомогне организациите да мотивират служителите и партньорите си. Компанията смени името си на Содексо Мотивационни Решения, естествена стъпка в развитието на новите услуги, предлагани на бизнеса, секазва в прессъобщение на компанията.

В сегашната пазарна ситуация, мотивацията е от ключово значение за ефективността на една организация. Предлаганите услуги са в три основни направления, всяко, от които обвързано с постигането на конкретни и измерими резултати: Социални придобивки, насочени към привличане, мотивация и задържане на служители, Стимулиране и признание, с фокус върху повишаване на продажбите и постигане на търговските цели, и решения за управление и мониторинг на Обществени субсидии.

„Искахме новото ни име да отразява дългогодишната ни експертиза и добавената стойност на новата ни оферта. Нашите решения подобряват качеството на живот и ангажираността на хората, което е необходим фактор за повишаване на ефективността на всяка организация", обясни Пиер Енри, изпълнителен директор на Групата Содексо, "Нашите служители са особено фокусирани върху предоставяне на качествена услуга, адекватна за спецификите на пазара и на всеки клиент. Дефинирайки конкретни резултати на нашата услуга, ние помагаме на компаниите да постигнат стратегическите си цели"

Както и досега компанията ще продължава да развива бизнеса си в сферата на социалните придобивки. Новото позициониране е дългосрочна, последователна и амбициозна стратегия, която стои зад успеха на компанията днес. С присъствието си в 80 страни, 380 000-те служители на групата създават и осъществяват набор от мотивационни решения адаптирани към съответния пазар.

Содексо България ЕООД е създадена в началото на 2003 г. и е дъщерно дружество на Содексо Пасс Интернейшънъл, базирано в Париж, Франция. Дружеството е едно от първите получило разрешение за национален оператор на ваучери за храна и въвело услугата ваучер за подарък.