Софарма АД вече притежава над 5% от Доверие Обединен Холдинг

645
Софарма АД вече притежава над 5% от Доверие Обединен Холдинг

Софарма АД е придобило 100 000 акции от капитала на Доверие Обединен Холдинг АД, с което участието на фармацевтичната компанията в холдинга нараства до 5.07% от капитала, съобщава БФБ - София.

Прехвърлянето е осъществено на 5 март на цена от 6,85 лв. или общо 685 хил. лв.

В началото на февруари стана ясно, че Огнян Донев, Изпълнителен директор на Софарма, е увеличил дяловото си участие в холдинговото дружество до 10.55 на сто. Прякото участие на Донев в капитала на дружеството възлиза на 2.69%, а чрез свързани лица той има други 7.83 на сто.

В началото на годината книжата на Доверие Обединен Холдинг се търгуваха на нива около 2.70 лв. за акция. От тогава е отчетено повишение 2.7 пъти до цена 7.34 лв., като също днес е регистриран исторически максимум по позицията на ниво 7.70 лв.

За 2006 г. холдинговото дружество обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 128 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 2.14 млн. лв. за година по-рано.  Нетните приходи от продажби достигат 170,635 млн. лв. през 2006 г.

Холдинговото дружество притежава мажоритарни участия в Индустрлиален холдинг Доверие АД, Доверие Капитал АД, ОЗОФ Доверие АД, Хомоген АД, Реклама ООД и други.

Холдингът е с основен капитал в размер на 13.15 млн. лв. и собствен капитал към края на миналата година в размер на 23.07 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg