Във връзка с планираното листване на акциите на Софарма на Варшавската фондова борса, консолидираният междинeн финансов отчет на групата за първо тримесечие на тази година е прегледан от независимия регистриран одитор на дружеството, в съответствие с Международен стандарт за ангажименти за преглед 2410 "Преглед на междинна финансова информация („Прегледан междинен консолидиран финансов отчет").

Този одиторски преглед е във връзка с международната пазарна практика, свързана с изготвянето на проспект за листването на акциите на компанията във Варшава, информират оттам.

„Обръщаме внимание, че някои показатели в Прегледания междинен консолидиран финансов отчет се различават от съответните показатели в публикувания на 30 май 2011 г. консолидиран междинен финансов отчет на Софарма за тримесечието, завършващо на 31 март 2011 година", се казва в съобщението на фармацевтичната група.

Това по тяхна информация се дължи на по-дългия период от време, с което е разполагало ръководството на групата за постъпване на допълнителна информация, необходима за прецизиране на някои ключови оценки, на които се основава съответния междинен финансов отчет, както и за отстраняването на определени технически неточности, в резултат на изпълнението на допълнителни процедури, касаещи финансовата информация за тримесечния период, получена от дъщерни дружества в чужбина.

Акциите на Софарма приключиха днешната търговска сесия без промяна в цената от 4 лв. бройката.