Ръководството на Софарма АД (

) е взело решение за покупка на фармацевтично дружество в Украйна. В резултат съветът на директорите е овластил Огнян Донев в качеството си на изпълнителен директор на Софарма да проведе необходимите преговори и извърши всички фактически и правни действия за сключването на съответния договор за покупка на украинското предприятие.

При осъществено първично публично предлагане на акции на латвийската компания „Олайнфарма", Софарма АД успя да запише 108 500 хиляди акции от капитала й, стана ясно в началото на октомври.

Припомняме, че в края на септември Софарма АД подписа договор с полската фирма Натур Продукт Здровит ООД за учредяване на съвместно дружество.

През миналия месец стана ясно, че фармацевтичната компания е направила успешно своята първа продуктова регистрация на турския пазар. Регистрираният медикамент, който ще бъде продаван на турския пазар е инжекционен разтвор.

Metilprednizolon е противовъзпалително и противоалергично средство, което широко се използва в спешната медицина при сериозни шокови и хронични състояния, неподдаващи се на стандартно лечение.

Днес акциите на Софарма АД поевтиняха с 1.8%, до средните 8.72 лв. при обем от 15 744 книжа.