Софарма със спад на продажбите за месец май

577
Софарма със спад на продажбите за месец май

Приходите от продажби на Софарма АД за петмесечието на тази година се повишават със 7.51%, в това число 26.28 % за износ във валутно изражение.

За месец май Софарма има 0.04% ръст в продажбите на вътрешен пазар и 23.56% снижение на износа във валутно изражение, с което реализира 13.3% снижение общо в продажбите спрямо същия месец на предходната година.

Дружеството не реализира значимо увеличение в продажбите на вътрешния пазар за периода поради приключила реконструкция на ампулното производство, което се отрази на продажбите в първите два месеца на годината.

След стартиране на новата мощност от месец март 2008 г. Софарма бележи възходящ месечен тренд на продажбите си за вътрешен пазар, съобщават от компанията чрез x3news.

Основни акционери в компанията са „Донев инвестмънтс“ и „Телсо“ АД с по 25.64 и 23.77 на сто, докато „Телекомплект“ и Gramercy Emerging Markets Fund са собственици на 20.42 и 17.08%.

Консолидираната печалба на компанията за първо тримесечие на годината е 7.5 млн. лв. или с 22% под финансовия резултат, реализиран към март 2007 г.

Днес акциите на компанията поевтиняха с 1.13% до 6.05 лв. при обем от 4200 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg