Софарма Трейдинг с рекордни за годината продажби за август

617
Софарма Трейдинг с рекордни за годината продажби за август

Софарма Трейдинг АД отчете най-високи месечни продажби от началото на годината, информираха от компанията.

Дружеството реализира за август продажби в размер на 36 млн лв., което е с 33.29% ръст спрямо същия период на 2009 г.

Продажбите на стока през миналия месец възлизат на 32 млн. лв. и бележат ръст от 18.5% - над средния, отчетен от началото на годината.

По клиентски сегменти, определящо значение има аптечен пазар със 70 % дял. В него стойност към продажбите добавиха успешните промоционални кампании на сезонни летни продукти, както и новосъздаденото звено по Обслужване на клиенти, което изцяло пое след продажбеното обслужване на Софарма Трейдинг АД. Фактор за добрите резултати на компанията е и приключеният проект в областта на дистрибуцията на медицинска апаратура, се казва още в прессъобщението.

Той възлезе на обща стойност 4 млн. лв. без ДДС, и обхвана доставката, монтажа и пускането в експлоатация на апарат за Позитронно - емисионна томография, комбиниран с 16 - детекторен Компютърен томограф (РЕТ/СТ) в Клиниката по Нуклеарна медицина към УМБАЛ „Александровска" АД.

Приходите на компанията от продажби на стока и оборудване от началото на годината са в размер на 256 млн. лв. и бележат ръст от 14% спрямо предходния отчетен период.

Компанията реализира печалба преди данъци в размер на 1.1 млн лв. за август 2010 г., респективно, достигайки 4.023 млн. лв. от началото на годината. Спрямо същия период на 2009 г. ръстът на този показател е в размер на 82%.

Акциите на Софарма Трейдинг АД поскъпват на БФБ-София с 2.07%, до 1.48 лв. за бройка. Обект на търговия са 500 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg