Софарма увеличи дела си в Лавена

846
Фармацевтичното дружество Софарма () увеличи дяловото си участие в Лавена АД () на 5.18%, гласи съобщение до БФБ. Броят на акциите при последната транзакция е 4 660, или 2.33% от капитала на шуменския производител на етерични масла и лекарствени продукти.

Прехвърлянето на книжата е регистрирано на 15 септември. Прякото участие на Софарма в Лавена АД е 1.40%, а чрез свързани лица е 3.79%. Капиталът на Лавена е 200 хил. лв. Според последния отчет на компанията от 30 юни 2007 г. резервите и неразпределената печалба на компанията възлиза на 2.413 млн. лв., или с близо 100 хил. лв. по-малко спрямо същия период на 2006 г.

По време на редовната сесия от 15 септември обемът на изтъргуваните книжа на Лавена АД е 4 686, показва справка в БФБ. Същият ден са извършени 14 сделки и оборот от 97 597 хил. лв., което прави средна цена от 20.83 лв. за акция. По-рано през изтеклата седмица по позицията на Лавена АД не са регистрирани сделки с подобни големи обеми.

През изтеклата седмица акционерите на Лавена АД гласуваха промени в Съвета на директорите, където новите лица са Константин Шаламанов, Валентин Кънчев, Петър Тренев, Димитър Найденов и Петина Георгиева

Във вторник акциите на шуменското дружество поскъпнаха със 7.80%, до средните нива от 27.23 лв. и 715 изтъргувани акции.

За разлика от него акциите на Софарма останаха без изменение в стойността си като затвориха търговията на средните 7.45 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg