След покупката на нови 0.0869% от капитала на Софарма Логистика АД фармацевтичната компания Софарма увеличи дела си в дружеството до 30.075%, става ясно от седмичния бюлетин на Централен депозитар.

Компанията вече е и най-големият акционер в Момина Крепост АД, информира още институцията. Там Софарма притежава 35.477%.

Наскоро компанията придоби чрез свързани лица 2.33% от Лавена АД, с което участието в шуменското дружеството нарасна до 5.18 на сто.

Изпълнителеният директор на Софарма Огнян Донев определи покупката като портфейла, след като познава и се доверява на мениджмънта на Лавена.

През изминалата седмица стана известно, че Софарма е подписало договор с полската фирма Натур Продукт Здровит ООД за учредяване на съвместно дружество.

През настоящата пък от компанията обявиха, че възнамеряват да листват емисия акции на фондовата борса във Варшава. В случай на успешно листване, Софарма ще бъде първата българска компания, чиито акции ще се търгуват едновременно на различен от БФБ регулиран пазар.

Вчера книжата на Софарма се търгуваха на нива от 8.30 и 9.25 лв. за брой.