София Комерс притежава 130 заложни къщи

531
По последни данни София Комерс – Заложни къщи АД държи около 130 обекта, заяви за Profit.bg директорът за връзки с инвеститорите на дружеството Николай Христов.

Днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично предлагане на акции от дружеството от 2 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Емисията е в резултат на проведеното през октомври IPO, като тогава дружеството предложи 400 хил. привилегировани акции, с което капиталът нарасна от 2 млн. лв. на 2,4 млн. лв.

София Комерс - Заложни къщи АД-София свиква общо събрание на акционерите на 30 май 2007 г., на което ще се гласува предложение за разпределение на гарантирания кумулативен дивидент в размер на 0.40 лв. на една привилегирована акция за 2006 г.

На акционерите, притежаващи обикновени акции не се предвижда да бъде разпределян дивидент.

За 2006 г. София Комерс - Заложни къщи обяви нетна печалба в размер на 529 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 183 хил. лв. за година по-рано.

Днес по позицията сделки не бяха сключени, като офертите купува/продава остават на нива от 5.70/6.38 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...