Общото събрание на акционерите на София Комерс - Заложни Къщи (

) гласува в петък решение за разпределяне на дивидент за притежателите на привилегировани и обикновени акции. Това съобщават от x3news.

В резултат на решението, притежателите на привилегировани акции ще получат по 0.75 лв. брутен дивидент за лот, а собтвениците на обикновени книжа по 1 лв. брутен дивидент за ценна книга.

Акционерите на София Комерс овластиха Съвета на директорите (СД) да вземе решение за обратно изкупуване на собствени акции.

Максималният размер акции, за който СД може да вземе решение да бъде изкупен в рамките на една календарна година, е 3% от капитала на дружеството, а условията и реда, при които ръководството ще организира изкупуването, ще се определят от СД.

Минималният и максималният размер на цената на обратно изкупуване ще бъдат определени в съответствие със ЗППЦК и Правилата на БФБ. На ОСА бяха приети и решения за промени в Устава на дружеството.

От началото на търговската сесия все още няма сделки с привилегировани или обикновени акции на София Комерс на борсата. Офертите за купува при привилегированите книжа са четири и са между 7 лв. и 7.99 лв. Поръчките за продава в случая варират от 8.1 лв. до 10.38 лв.

Търсенето при обикновените акции започва от 5.15 лв. до 6.42 лв. Предлагането е в диапазона 6.75 лв. - 8.45 лв.