Софийски градски съд вписа увеличението на Бианор

445
Софийски градски съд вписа увеличението на Бианор

С решение на Софийски градски съд в регистъра за търговски дружества бе вписано увеличението на капитала на Бианор АД, съобщават от Българска фондова борса.

Компанията увеличи капитала си от 540 222 лв. на 675 222 лв. чрез издаване на нови 135 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинал 1 лв. всяка една.

Първичното публично предлагане на дружеството бе осъществено по метода „бук билдинг” (book-building) в периода 25–29 юни, като общата продажна стойност на разпределените в предлагането акции е 1 383 750 лева (135 хил. акции по 10.25 лв.).

Набраната сума ще бъде използвана за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата.

Консолидираните приходи на „Бианор” АД за първите три месеца на 2007 г. възлизат на 753 хил. лв., което е с 49% повече, в сравнение със същия период на предходната година. Дружеството регистрира печалба от 166 хил. лв., или 31% увеличение спрямо януари-март 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg