Соларпро холдинг АД пуска на пазара поликристални фотоволтаични модули. Компанията ще пусне седем модела кристални слънчеви панели с пикова мощност от 220 Wp до 245 Wp. Новиятe панели на Соларпро холдинг вече са сертифицирани от TUV и са преминали успешно всички проверки за качество.

Поликристалните панели на Соларпро холдинг се произвеждат по колиценз с компанията BYD. BYD е водеща високотехнологична компания специализирана в IT, ВЕИ и електрически автомобили. Компанията е най-големият доставчик на железни акумулатори в света и вторият по големина световен доставчик на батерии за мобилни телефони. Освен това BYD е лидер в сектора на електрическите автомобили.

До момента Соларпро холдинг предлагаше само тънкослойни аморфно силициеви панели. С добавянето на кристални слънчеви панели компанията разширява продуктовата си гама и вече може да предложи пълен спектър от решения от покривни инсталации до големи соларни централи.

Кристалният тип слънчеви панели са подходящи за малки покривни инсталации, заради по-високата си мощност, докато тънкослойните модули са подходящи за големи фотоволтаични централи и по-големи покривни площи, поради по-добрите температурни показатели.