Соларпро открива официално завода за соларни панели

2335
Соларпро открива официално завода за соларни панели

На 6 октомври (вторник) официално ще бъде открит заводът за фотоволтаични панели на "Соларпро" АД в Силистра. Лентата на завода ще прережат премиерът Бойко Борисов и председателят на УС на "Алфа финанс холдинг" Иво Прокопиев.

На събитието ще бъдат връчени два сертификата за инвеститор клас А за планираните си високотехнологични дейности в областта на възобновяемите енергийни източници, издадени от Българската Агенция за Инвестиции. Първият сертификат е за планирано разширяване на фабриката в Силистра, а вторият за фотоволтаичната централа в с. Янково, Шуменско .

Инвестиционният проект на "Соларпро", за който получава сертификата, ще разшири производствения капацитет на завода за фотоволтаични панели в Силистра чрез създаване на втора и трета поточна линия. Така до края на 2010 г. общият годишен производствен капацитет на завода ще достигне 18 МВт.

Проектът ще създаде нови работни места, чийто брой е пряко свързан с разширяването на производствения капацитет на предприятието. До инсталирането на всички линии по проекта в края на 2010 г., броят на служителите ще нарасне с 41 нови работни места и ще достигне общо 256 души.

Заводът в Силистра е най-големият на Балканите. Визията на компанията е да стане лидер в производството на тънкослойни силициеви фотоволтаични модули в Европа и най-големият системен интегратор в България и околните страни. "Соларпро" е единствената компания за производство на фотоволтаични панели в България.

"Соларпро" АД е дъщерно дружество на "Каолин" АД, част от "Алфа финанс холдинг" АД. В края на март бяха произведени първите панели от първата производствена линия на завода. Предвижда се около "Соларпро" да се създаде регионален клъстър за технологии и производство на чиста енергия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...