Спад от 55% за деветмесечието бележи печалбата на Българска роза - Севтополис

466
Спад от 55% за деветмесечието бележи печалбата на Българска роза - Севтополис

Печалбата на Българска роза - Севтополис се е понижила до 936 хил. лева за деветмесечието, в сравнение с 2.08 млн. лева година по-рано, или понижение от близо 55%, сочи изнесеният неконсолидиран отчет на дружеството.

Минимално понижение бележат приходите на дружеството, намалели до 9.67 млн. лева от 9.77 млн. лева година по-рано, въпреки ръста в приходите от основна дейност с близо 600 хил. лева до 9.52 млн. лева.

Липсват обаче за деветмесечието приходи от операции с финансови активи, на фона на такива в размер на 657 хил. лева през сравнимия период на миналата година, пише още в отчета на дружеството.

В същото време значително повишение бележат разходите на компанията, повишили се с над 1 млн. лева до 8.73 млн. лева, като ръстът им основно се е предопределил от тези за основна дейност.

Дружеството е с основен капитал в размер на 6.033 млн. лева и собствен към края на септември на стойност 11.36 млн. лева.

На проведеното на 13 юли общо събрание на акционерите бе решено печалбата за 2006 г. в размер на 1.608 млн. лв., след заделяне на 10% за Фонд “Резервен”, да се отнесе за покриване на натрупани загуби.

Основен акционер към края на септември е Софарма АД с дял от капитала в размер на 49%, като други юридически лица притежават 25.17% от капитала.

При изтъргувани 922 акции днес книжата на дружеството регистрираха повишение от 1%, до ниво от 3.96 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg