Спарки Елтос с 4.96 млн. лв. печалба до края на август

679
Спарки Елтос с 4.96 млн. лв. печалба до края на август

Спарки Елтос АД-Ловеч е реализирало за първите осем месеца на 2007 г. приходи от продажби в размер на 39.054 млн. лв. Печалбата на компанията за периода възлиза на 4.96 млн. лв., става ясно от съобщение до Българска фондова борса.

Компанията възнамерява да увеличи капитала си чрез издаване на 2.8 млн. нови обикновени поименни безналични акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 16.00 лв. Ако всички акции бъдат записани и платени, дружеството ще набере 44.8 млн. лв.

Цел на увеличението на капитала и планирано използване на набраните от емисията средства са инвестиции за модернизация на производството, повишаване на капацитета, усвояване на нова гама акумулаторни професионални електроинструменти, модернизация на леярна за магнезиеви, алуминиеви и други специални сплави, съществено подобряване на екологията на производството, автоматизация на монтажа, както и за намаляване на ливъриджа на дружеството.

С набраните от емисията средства ще се финансира четиригодишната инвестиционна програма на дружеството за увеличаване на капацитета, която възлиза на 25 млн. лева. В случай че дружеството успее да набере чрез тази емисия необходимите средства, ще реализира инвестиционната си програма в рамките на 15-18 месеца.

Капиталът на Спарки Елтос АД ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 2.28 млн. броя акции.

Днес обект на търговия бяха 799 акции на нива от 17.90 и 18.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg