Спарки Елтос ще прави ново увеличение на капитала

486
Спарки Елтос ще прави ново увеличение на капитала

На проведено заседание на Управителния съвет на Спарки Елтос АД-Ловеч е взето решение да бъде увеличен капиталът на дружеството чрез издаване на нова емисия до 2 800 000 акции, като бъде извършено първично публично предлагане с цел изпълнение на инвестиционната програма, съобщава БФБ.

Всички акции от новата емисия са безналични, обикновени, поименни с право на един глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и право на ликвидационен дял, съизмерими с номиналната стойност на акцията.

УС задължава изпълнителния директор на дружеството в срок до 2 месеца от датата на провеждане на заседанието да изготви подробен доклад, в който да изложи мотивирани предложения относно срока и условията за прехвърляне на правата, които ще бъдат издадени срещу съществуващите акции; срока и условията за записване на новите акции; размера на емисионната стойност и срока, и условията за заплащането им; както и инвестиционните посредници и/или банки, на които ще бъде възложено осъществяването на подписката и публичното предлагане.

Нека припомним, че Спарки Елтос извърши увеличение на капитала, преобразувайки печалбата за 2006 г. и резервите в капитала чрез издаване на нови 12 млн. акции.

Новите акции се разпределиха между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението. Всеки акционер срещу 1 своя акция получи 6 нови, които все още не са въведени за търговия на БФБ. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 2 млн. лв. на 14 млн. лв.

Спарки България АД притежава 79.52% от компанията, произвеждаща електроинструменти.

До момента днес се изтъргуваха 935 акции на Спарки Елтос АД на цена 10.48 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg