Спарки Елтос ще продава продукцията си в трета британска верига магазини

845
Спарки Елтос ще продава продукцията си в трета британска верига магазини

От септември 2007 г. продукцията на Спарки Елтос АД-Ловеч ще се продава в една от водещите търговски вериги, обслужващи сферата на строителната индустрия във Великобритания – Travis Perkins, съобщава Българска фондова борса.

Продуктовата гама от професионални електроинструменти под марката Спарки Елтос АД-Ловеч ще бъде представена от над 30 модела.

Това е третата поред верига магазини във Великобритания, в която електроинструментите на компанията навлизат успешно. Преди време марката започна да се разпространява чрез клоновете на също така големи и известни вериги в строителния бранш като Screwfix и Machine Mart.

Компанията планира ново увеличение на капитала до 2.8 млн. лв., съобщиха от дружеството в началото на предходния месец. Спарки България АД притежава 79.52% от дружеството.

Към 30 юни 2007 г. Спарки Елтос АД-Ловеч реализира приходи от продажби в размер на 25.027 млн. лв., което представлява ръст на продажбите от 11.5%, в сравнение с първото полугодие на 2006 г.

Реализираната през първото полугодие на 2007 г. печалба е 3.059 млн. лв., спрямо 72 хил. лв. за същия период на 2006 г., което представлява преизпълнение на планираната печалба за цялата 2007 г.

Днес по позицията се изтъргуваха 7079 акции на нива от 17.00 и 18.35 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg