Спарки Елтос увеличава седемкратно капитала за собствена сметка

486
Спарки Елтос АД-Ловеч свиква Общо събрание на акционерите на 15 юни 2007 г., което ще гласува решение капиталът на дружеството да бъде увеличен от 2 млн. лв. на 14 млн. лв. чрез преобразуване на печалбата на дружеството за 2006 г. и резервите в капитал, съобщава БФБ - София.

Ще бъдат издадени нови 12 млн. броя поименни безналични акции с право на глас и номинална стойност 1 лев всяка. Така всеки акционер ще получи по 6 безплатни нови акции за всяка стара.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 юни 2007 г. от 11.30 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 30 май 2007 г.

За 2006 г. дружеството обяви нетна печалба от 891 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 97 хил. лв. Спарки България АД притежава 79.52% от компанията.

Днес книжата на компанията поскъпнаха с 6.72%, до средно ниво 28.44 лв., като бе регистриран и рекорд на 29 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg