Спечелените обществени поръчки от Специализирани Бизнес Системи АД (СБС) през септември и октомври са четири, като стойността на официално оповестените договори е 342 835 лв., посочиха за profit.bg от компанията. Първият договор е на стойност 62 835 лв. и е по поръчка на Булгаргаз.

Заданието е за окомплектоване на 30 компютъризирани работни места, техника IBM/Lenovo. От Специализирани Бизнес системи (

) вече работят по изпълнение на договора.

Дружеството е спечелило обществена поръчка на Дипломатическия институт към МВнР, която е за 12 компютъризирани работни места, специализирано оборудване, широкоформатни дисплеи. Стойността на договора е за около 60 хил. лв. и предстои подписването му.

Предстои сключване на договор и с НОИ за 220 хил. лв., след като СБС са избрани за изпълнители на обявена обществена поръчка за 3000 лиценза за антивирусна защита.

Четвъртата поръчка е по задание на МОН за доставка на 2800-3000 настолни, персонални компютри за училищата, като договорът по изпълнението й също предстои да се подпише. Финансовите параметри на сделката остават в тайна до оповестяване на Комисията за финансов надзор.

По-рано днес стана ясно, че СБС са придобили 79% от капитала на варненския доставчик на интернет и далекосъобщителни услуги за града - Булстар 2000 ООД.

Днес акциите на компанията поевтиняха със 7.87%, до средните 130.28 лв. и обем от 1 697 книжа.