Специализирани бизнес системи АД (СБС) е придобило контролен пакет от 79% от капитала на варненската Булстар 2000 ООД, става ясно от корпоративно съобщение, изпратено до Българска фондова борса.

Основният капитал на варненската фирма е 100 хил. лв., разпределени в 1000 акции по 100 лв. номинал. Това ще рече, че сделката за придобиване на контролния пакет от СБС е в размер на 79 хил. лв.

Булстар 2000 ООД е учредена през 2001 г. и предлага доставка на интернет в централната част на Варна, притежател е на обща лицензия за осъществяване на далекосъобщения, web услуги и др.

През октомври СБС спечели две обществени поръчки. На публикувано съобщение на сайта на компанията от 22 октомври става ясно, че дружеството е определено за доставчик на компютърна техника, широкоформатни мултимедийни екрани и защита на отдалечена виртуална мрежа за нуждите на Дипломатическия институт към Министерството на Външните работи. Поръчката ще бъде изпълнена до края на ноември.

В началото на октомври СБС е спечелило и поръчка на Булгаргаз за “Доставка на компютърна техника, в това число и софтуер”.

Специализирани бизнес системи притежава дялови участия в други 7 компании. Това са Агроинвест Тунджа АД (60%), БЛК ЕООД, Екопласт България ЕООД, Комнет Варна ООД (70% като другите 30% се притежават от Булстар 2000 ООД), Пропърти ин Бългерия ООД (25%), Сконтова къща – София ООД (34%) и СБС – Монтана (50.49%).