„Спиди Нет” придоби нови два интернет доставчика

752
„Спиди Нет” придоби нови два интернет доставчика

Дъщерното дружество на „Адванс Екуити Холдинг” АД, което предоставя високоскоростен интернет през локални мрежи (Local Area Network /LAN/) на територията на София – „Спиди Нет” АД, придоби мрежите на два софийски интернет доставчика – „Релеф Нет” и „Ава компютърни продукти”.

Сделката добавя нови 1 200 абоната към клиентската база на „Спиди Нет”, с което тя нараства до 6 000 абоната. Очакваните приходи от новите клиенти са близо 30 000 лв. на месец. Мрежите са разположени в софийските квартали „Редута”, „Оборище”, „Сточна гара” и „Левски Г”, а с тяхното присъединяване „Спиди Нет” получава възможността да оперира на територията на 24 столични квартала.

В края на 2007 г. „Адванс Екуити Холдинг” АД придоби 50% от „Спиди Нет” чрез инвестиция от 1.34 млн. лв. в увеличение на капитала на компанията и ангажимент за предоставяне на подчинен срочен заем през следващите две години. Плановете на „Спиди Нет” са да участва активно в консолидацията на пазара за интернет доставки до крайни потребители през локални мрежи, който понастоящем е силно фрагментиран.

Паралелно с придобиванията, през първото тримесечие на годината „Спиди Нет” успя да реализира амбициозен проект по внедряването на изцяло ново оборудване за управление и контрол на мрежите си. Оборудването е продукт на водещия производител в областта на телекомуникационната техника – американската Cisco Systems.

„Смеем да твърдим, че сме едни от първите LAN оператори в страната, които използват решението на Cisco за приоритизиране и управление на трафика (SCE). Оборудването позволява гарантиране качеството на едни от най-често използваните интернет услуги, като разговорите през Skype и игрите в мрежа, както и разделянето на каналите за достъп до интернет на всеки потребител и възможността те да бъдат резервирани в общите канали”, заяви изпълнителният директор на „Спиди Нет” Страхил Иванов.

„Спиди Нет” притежава собствена опорна оптична мрежа (Metropolitan Area Network /MAN/) с дължина над 100 км на територията на София и има директна свързаност с всички големи доставчици на интернет в България. Плановете на компанията включват развитие и в посока увеличаване на асортимента от услуги, които тя предлага на своите клиенти, включително пренос на глас и цифрова телевизия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg