Спират търговията с книжата на Мостстрой за три дни

547
Спират търговията с книжата на Мостстрой за три дни

Считано от утре (13 декември) 2007 г. търговията с книжата на Мостстрой АД-София ще бъде спряна за срок от три дни, става ясно от информация на сайта на борсата.

Сделки с акциите на компанията ще могат да се сключват от 17 декември (понеделник).

Срокът на временното спиране може да бъде удължен с решение на Съвета на директорите на Борсата и разрешение на Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” до края на деня, в който се регистрира новата номинална стойност на акциите в Централен депозитар АД.

Решението става факт след проведеното днес общо събрание на дружеството. На него акционерите гласуваха „за” сплит в съотношение 1:10.

На събранието стана ясно, че Мостстрой ще се преубразува в холдингово дружество с три дъщерни компании – в София, Пловдив и Велико Търново. Капиталът на холдинговата структура ще е 8 млн. лв., който ще бъде достигнат с апортна вноска.

За годината в резултат на преобразуването ще бъде постигната печалба от 9-10 млн. лв., като 2 млн. лв. ще са от дейността. За 12-те месеца се прогнозират и 40 млн. лв. приходи.

Днес по позицията се изтъргуваха 189 акции на нива от 2610.00 до 2748.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg