Считано от утре (13 декември) 2007 г. търговията с книжата на Мостстрой АД-София ще бъде спряна за срок от три дни, става ясно от информация на сайта на борсата.

Сделки с акциите на компанията ще могат да се сключват от 17 декември (понеделник).

Срокът на временното спиране може да бъде удължен с решение на Съвета на директорите на Борсата и разрешение на Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” до края на деня, в който се регистрира новата номинална стойност на акциите в Централен депозитар АД.

Решението става факт след проведеното днес общо събрание на дружеството. На него акционерите гласуваха „за” сплит в съотношение 1:10.

На събранието стана ясно, че Мостстрой ще се преубразува в холдингово дружество с три дъщерни компании – в София, Пловдив и Велико Търново. Капиталът на холдинговата структура ще е 8 млн. лв., който ще бъде достигнат с апортна вноска.

За годината в резултат на преобразуването ще бъде постигната печалба от 9-10 млн. лв., като 2 млн. лв. ще са от дейността. За 12-те месеца се прогнозират и 40 млн. лв. приходи.

Днес по позицията се изтъргуваха 189 акции на нива от 2610.00 до 2748.00 лв. за брой.